Rolady z pesto pietruszkowym, mozzarellą i puree z marchwi
to doskonały pomysł na niedzielny obiad!
Rolady z pesto pietruszkowym, mozzarellą i puree z marchwi składniki dla 4 osób 4 plastry łopatki wieprzowej lub schabu o grubości 2 cm (można użyć też piersi z kurczaka) Pesto pietruszkowe 6 plastrów wędzonego boczku kulka mozzarelli kolorowy pietrz świeżo mielony 4 marchwie łyżeczka masła jedna pomarańcza szczypta soli pół łyżeczki cukru łyżeczka masła sok ćwiartki pomarańczy roszponka 2 łyżki oleju rzepakowego przygotowanie: rozbić mięso, na nim rozbić po pastrze boczku, posmarować pesto, posypać pieprzem, dodać mozzarelle, zawijać w roladki, nie solić! Pesto i boczek mają w sobie dość soli. Rolady oprószyć mąką, można je spiąć żeby sie nie rozpadły, jednak jak dobrze je zawiniemy nie ma takiej potrzeby. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy olej, roladki, obsmażamy równo, podlewamy wodą, i tak niech dochodzą jakąś godzinę, cały czas pilnujemy czy nie trzeba ich podlać. Marchewke kroimy w plastry, gotujemy w niewielkiej ilosci posolonej i posłodzonej wody, Gdy zmięknie odlewamy resztę wody, dodajemy masło i sok z pomarańczy, miksujemy na gładką masę. Podajemy z roszponką bądź rukolą i plastrami pomarańczy. Bona Apetita! |
O rany..ale Twoje bułeczki apetycznie wyglądają..dzieki za wspólne pieczenie..
OdpowiedzUsuńja również dziękuje :D
OdpowiedzUsuń