Nadchodzą upalne dni.
Może małymi krokami, ale nadejdą na pewno!
A Bonia uwielbia chłodniki!
Dziś inna wersja zielonego chłodnika.
Kiedy żar będzie się z nieba lał....
Składniki dla 3 - 4 osób:
● litr maślanki
● 250 gram szpinaku baby
● pęczek zielonych szparagów
● garść posiekanego szczypioru
● ząbek czosnku
● kilka liści mięty
● pół zielonej chili
● sól do smaku
● 1/3 łyżeczki masła
Przygotowanie:
Szpinak płuczemy, czosnek i chili siekamy. Szparagi myjemy, podsmażamy na maśle 5 minut, odkładamy i kroimy w 2 cm plastry. Na tej samej patelni szybko podsmażamy czosnek, chili i szpinak. Teraz siekamy, lecz nie drobno. Wszystko wkładamy do miski, czekamy aż ostygnie. Zalewamy maślanką, dodajemy posiekany szczypior i miętę.
Mieszamy, doprawiamy solą.
Teraz musi sobie postać trochę w lodówce. Minimum godzinkę 😊
Bona Apetita!
Idealna zupka na lato :)
OdpowiedzUsuńwarto czytać takie blogi świat od razu staję sie piekniejszy !
OdpowiedzUsuńNie tylko na lato, bo w zimie również smakuje znakomicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis na szpinakowy chłodnik! Chętnie go spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Nigdy w tej wersji nie jadłam szpinaku, ale na pewno chętnie wykorzystam przepis i spróbuję przygotować taki chłodnik
OdpowiedzUsuńBest No Deposit Casinos in Canada 2021
OdpowiedzUsuńThe best 레이즈 포커 no deposit casinos are the ones where you 강원 랜드 떡 can 잭팟 시티 deposit and play for free on real money. You can 드래곤 타이거 use a bonus code 해외토토사이트 for free at no deposit casino sites to
Koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń