poniedziałek, 23 czerwca 2014

Młody groszek z czosnkiem i pecorino - z cyklu Fit Bonia

Wiem jestem leniwa, ale co tam! Nie obrałam groszku z błonki, przez co musiałam go przezuwać, ale bylam głodna! Jeśli chcecie możecie to zrobić! Po urwzniu ogonków, od środka jest taka błonka, którą należy usunąć.. Jeśli jesteście leniwi jak ja, miłego żucia życzę!


pyszny groszek


składniki

tyle groszku ile widać hehhee
ząbek czosnku - posiekany
pół łyżeczki masła
sól
kilka płatków pecorino


przygotowanie

Groszek obieramy z ogonków, jak radziłam wcześniej z błonką robimy co chcemy ;)
Na patelnię kładziey masło i czosnek, solimy, lekko podgrzewamy i wrzucamy nasz groszek. Kilka minut i gotowe! Posypujemy pecorino :)

Fit Bona Apetita!

fit jedzenie, dieta

5 komentarzy :

  1. Uwielbiam groszek :-) danie wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. groszek! pycha,aż wypróbuje go w takim wydaniu

    OdpowiedzUsuń
  3. zdjęcie super wygląda, więc na pierwszy rzut oka pojawia się raczej myśl, że to musi świetnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne danie - proste ale z czymś co robi różnicę.

    OdpowiedzUsuń