niedziela, 1 czerwca 2014

Frittata ze szparagami, grillowaną kiełbasą i solankowym wędzonym twarogiem - z cyklu Wypiekanie na śniadanie

W ten weekend Gosia dała nam luz blues.... Zróbcie śniadanie jakie chcecie! No to wiadomo... frittata! 
Moja tym razem ze szparagami, wczorajszą grillowaną śląską kiełbasą i soslankowym wędzonym twarogiem. Proste i smaczne niedzielne śniadanie ;) Fajnie zjeść posiłek w towarzystwie innych blogerów.
Chcecie zobaczyć co jedli inni? Zajrzyjcie w poniższe linki: 



pyszne śniadanie

składniki

6 jaj
5-6 szt. zielonych szparagów
ser solankowy wędzony
garść siekanego szypiorku
grillowana kiełbasa śląska - od wczoraj ;)
sól
pieprz
2 łyżeczki masła


co zrobić z resztkami


przygotowanie

Jaja wbijamy do miski i ubijamy, aby były puszyste. Lekko solimy - kiełbasa i ser są dość słone, dodajemy szczypiorek i pieprz. Patelnię, taką która nadaje się do pieczenia w piekarniku rozgrzewamy i topimy masło. Wlewamy nasze jaja, dodajemy pokrojoną kiełbasę, kruszymy ser. Szparagi wcześniej opłukane, z oderwanymi końcówkami, kładziemy na wierzch. Smażymy 3-4 minuty. Piekarnik wcześniej nagrzewamy do 200 stopni. Wkładamy patelnię i zapiekamy 15 minut na funkcji góra- dół.
I mamy pyszne śniadanie!
Mega frittata ;)


Bona Apetita!

9 komentarzy :

  1. No no, pycha, lubić lubić. Dzieki Agrafeczko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale wypas:-) Pycha:-) Dzięki za wspólne śniadanie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super danie :-) wygląda pysznie :-) dziękuje za wspólne śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też uwielbiam frittatować :) ciekawe połącznie serek wędzony i szparagi.. pycha.. Dzięki za wspólne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jestem przekonana że było pyszne śniadanie, dziękuję za wspólny czas

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak dla mnie...rewelacja! Dzieki za kolejna wspolna sobote Dobrafka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dzięki za wspólne pyszne śniadanko..

    OdpowiedzUsuń
  8. wypasiona:) dzięki za wspólne śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń