Bardzo lubię łączyć różne smaki - jak już pewnie zdążyliście się zorientować!
Tym razem mam dla Was bardzo smaczną sałatkę. Czyli żołądki indycze inaczej!
A to w związku z akcją na Durszlaku Fusion w kolorach Omnomnom.
składniki dla 4 osób
Paczka makaronu fusilli (świderki) OMNOMNOM
4-5 sztuk żołądków indyczych
paczka roszponki
oliwki zielone w zalewie bez pestek
4 plastry boczku wędzonego
sól
pieprz
łyżeczka chrzanu
świeżo starty parmezan
przygotowanie
Żołądki opłukać, dokładnie oczyścić i znowu opłukać.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż zaczną skwierczeć, podlać wodą, posolić i tak podlewać podsmażając aż zmiękną.
Następnie je kroimy i podsmażamy z boczkiem pokrojonyn w cienkie słupki, dodatkowo lekko solimy i pieprzymy, dodajemy chrzan i mieszamy.
Makaron gotujemy al dente, zaraz po ugotowaniu dodajemy do żołądków i mieszamy.
Na talerze wykładamy roszponkę, na to nasz makaron z żołądkami, dodajemy oliwki i posypujemy parmezanem.
Bona Apetita!
OMG, Dobrawka, Ty naprawdę odważana jesteś w łączeniu smaków. Nawet się boję coś napisać- musiałabym najpierw spróbować :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapedna
Jakos tak juz mam, lubię łączyć smaki :D
UsuńTeż już mam w głowie danie konkursowe :)
OdpowiedzUsuńCzekam z niecierpliwościa, a ja szykuje drugie :D
Usuń