piątek, 21 marca 2014

Konkurs! Do wygrania książka Marty Grycan "Haute Couture"

Konkurs! Pierwszy u mnie! Do wygrania książka Marty Grycan "Haute Couture" pięknie wydana, można się zainspirować!






Co trzeba zrobić?
Po pierwsze w konkursie może wziąć udział każdy! 
Zapraszam wszystkich zainteresowanych.

1. Trzeba polubić Bona Apetita! ( można - będzie to bardzo miłe, lecz nie trzeba udostępnić konkurs u siebie na tablicy, czyli podać myśl dalej)
2. Wysłać na maila dobrawa.dekielinska@op.pl, lub pozostawić w komentarzu pod tym wpisem przepis na swoje ulubione niedzielne danie. Można wysyłać też zdjęcia.
3. Przepisy proszę wysyłać do 16.03.2014 roku do godziny 24.00
4. Ogłoszenie zwycięzcy nastąpi do 20.03.2014 roku do godziny  24.00


Zainspirujcie mnie!
Czekam na ciekawe, tradycyjne i mniej tradycyjne dania, które będą miały w sobie to coś.
Wygra osoba, która mnie oczaruje.
Koszt przesyłki ponoszę ja.
Niestety nie wysyłam poza granice kraju.

Powodzenia


I mamy zwycięzcę!

Uwaga Uwaga

Nadeszło do mnie kilkanaście zgłoszeń, wszystkie bardzo ciekawe i smakowite!
Dziękuję Wam za aż takie zainteresowanie!
Jednak jeden przepis jest najbliższy mojemu sercu.
Jest to 

Polędwica z kindziukiem
duszona w czerwonym winie, którą Pani  Karolina Wądołowska nazwała saltimboccą po
polsku.

Zobaczcie sami: 

  

Cytuję przepis 


"Składniki:
8 płatów rozbitej polędwicy,
8 plasterków kindziuka (chorizo lub innej szynki),
8 listków szałwii, bazylii lub nawet natki pietruszki,
ząbek czosnku,
200 ml bulionu,
200 ml czerwonego, wytrawnego wina,
sól, pieprz, oregano,
słodka papryka, cząber.
1. Polędwicę spiąć wykałaczką z szynką i listkiem bazylii. Przyprawić
solą i pieprzem.
2. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, najpierw od strony szynki.
3. Mięso przełożyć no szerokiego rondla, zalać bulionem. Gotować na
wolnym ogniu.
4. Na patelni na której smażyło się mięso podsmażyć posiekany czosnek.
Zalać winem, aby odzyskać smaki z patelni. Dolać do rondla. I dodać
resztę przypraw.
5. Dusić mięso do miękkości. Świetnie smakuje podane z ryżem bądź
pieczonymi ziemniakami."

Pani  Karolina prowadzi bardzo ciekawego bloga : Kresowa Panienka
Gratuluję serdecznie!

4 komentarze :

  1. Wysłałam zgłoszenie konkursowe na Pani maila :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wysłałam przepis konkursowy na maila i oczywiście polubiłam Bona Apetita na FB.

    OdpowiedzUsuń
  3. Gratulacje!! Smakowity przepis :)

    OdpowiedzUsuń