Zupa krem ze szpinaku z jajkiem w koszulce
Na dworze tak jakoś szaro-biało.. więc dzisiaj trochę zieleni i słońca!
Przygotowanie
Posiekać czosnek i cebulę, zrumienic na maśle, dodać pokrojone ziemniaki, podsmażyć chwilę.
Dodać około 3-4 szklanek wody, zagotować, wrzucić zamrozony szpinak.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Zmiksować, posolić, popieprzyć, dodać śmietanki.
Podawać z jajkiem w koszulce.
Czas przygotowania, jakieś 20 minut?
A tyle zieleni i słońca!
Bona Apetita!
Poproszę o miseczkę takiej zupy :) ! Prezentuje się smakowicie :))
OdpowiedzUsuńZapraszam! I smacznego :D
UsuńUwielbiam szpinak, kocham jajka :) Wygląda pyyyysznie :))
OdpowiedzUsuńI jest pyszna! :D
UsuńDzięki i już zaraz wpadam, pozdrawiam! :D
OdpowiedzUsuńNiestety szpinaku nie mogę jeść, ale i tak krem wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńSzpinak to moje ulubione danie :)
OdpowiedzUsuń