poniedziałek, 10 lutego 2014

Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!



Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki...



Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki
łazanki
.
Pzrepis na ciasto znajdziecie tu ciasto


Po rozwałkowaniu należy pokroić w kwadraty 2x2 cm.

Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.

Pozostałe składniki:
30 dkg kiszonej kapusty
5 grubych plastrów boczku wędzonego
łyżeczka smalcu
1  cebula
łyżka oliwy
sól
pieprz
świeżo starty parmezan


Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!
Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!


Na smalcu podsmażam pół posiekanej cebuli, lekko solę, dodaję kiszoną kapustę, którą posiekałam lekko.
Podsmażam i podlewam wodą, tak około 20 minut. doprawić pieprzem.

Na patelni podsmażam boczek pokrojony w kostkę i  połowę cebuli, dodaję oliwę.
Łazanki należy przelać zimną wodą, po odsączeniu wrzucam je do boczku, doprawiam pieprzem i solą i mieszam.

Podaję z kiszoną kapustą i ścieram parmezan.

Bona Apetita!




Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz