Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki...
![Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcdqhiWnMpynmtdc0mmnEtwZ66eDIcf7eW15aQtjhyMHoYut7roekQF89xVeggZNAst7YjlCQdTTCjrbrykNWRaYTsC78DY3lGqIh4gJTPa39QB4LNntIP0DJ-EVx2Zt1PcbfkNng7nxD0/s1600/%C5%82azanki.jpg) |
łazanki |
.
Pzrepis na ciasto znajdziecie tu ciasto
Po rozwałkowaniu należy pokroić w kwadraty 2x2 cm.
Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.
Pozostałe składniki:
30 dkg kiszonej kapusty
5 grubych plastrów boczku wędzonego
łyżeczka smalcu
1 cebula
łyżka oliwy
sól
pieprz
świeżo starty parmezan
![Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem! Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji63mplw7CG2o9K0Cz38Xmq5ap11Fd9Ld0tI_NgtHr7ichOybj29Paj7vb80MuboTUnKYzHfzy8r4iz8rOJTKaU3vl4dLFpvvlhrI-3xUlmB1dq24g6ghL8GdAPoJEtH4Xk0TZKDP6JzeP/s1600/%25C5%2582azanki+kiszon%25C4%2585+kapust%25C4%2585+i+boczkiem+i+parmezanem.jpg) |
Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!
Na smalcu podsmażam pół posiekanej cebuli, lekko solę, dodaję kiszoną kapustę, którą posiekałam lekko. Podsmażam i podlewam wodą, tak około 20 minut. doprawić pieprzem.
Na patelni podsmażam boczek pokrojony w kostkę i połowę cebuli, dodaję oliwę. Łazanki należy przelać zimną wodą, po odsączeniu wrzucam je do boczku, doprawiam pieprzem i solą i mieszam.
Podaję z kiszoną kapustą i ścieram parmezan.
Bona Apetita! |
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz