Bona Apetita znowu męczyła makaron, tym razem łazanki...
|
łazanki |
.
Pzrepis na ciasto znajdziecie tu ciasto
Po rozwałkowaniu należy pokroić w kwadraty 2x2 cm.
Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.
Pozostałe składniki:
30 dkg kiszonej kapusty
5 grubych plastrów boczku wędzonego
łyżeczka smalcu
1 cebula
łyżka oliwy
sól
pieprz
świeżo starty parmezan
|
Domowe Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i parmezanem!
Na smalcu podsmażam pół posiekanej cebuli, lekko solę, dodaję kiszoną kapustę, którą posiekałam lekko. Podsmażam i podlewam wodą, tak około 20 minut. doprawić pieprzem.
Na patelni podsmażam boczek pokrojony w kostkę i połowę cebuli, dodaję oliwę. Łazanki należy przelać zimną wodą, po odsączeniu wrzucam je do boczku, doprawiam pieprzem i solą i mieszam.
Podaję z kiszoną kapustą i ścieram parmezan.
Bona Apetita! |
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz