Sałatkę warzywną robią wszyscy, u każdego jednak inaczej smakuje...
Ja nie dodaje ani jabłka, ani groszku. Nie kroje też zbyt drobno, ponieważ lubię czuć warzywa.
Jeszcze jedno! Najlepsza wychodzi z warzyw z rosołu :D
Przepis i składniki podane dość surrealistycznie... nie warzyłam np. ile powinno być dokładnie selera...
składniki
2 ugotowane średnie marchwie
3 ugotowane średnie ziemniaki
1 ugotowana średnia pietruszka
Połówka ugotowanego małego! selera
6 ugotowanych na twardo jaj
7 dużych kiszonych ogórków
połówka białej części pora - ćwiartki w plasterki, bardzo cienkie
sól
pieprz
majonez
Przygotowanie
kroimy warzywa w kostkę około 5x5mm,
połówkę pora przekrawamy na pół i kroimy bardzo cienko.
Dodajemy majonez, mieszmy - taką ilość aby ładnie oklejał warzywa, nie może być go za mało, wtedy sałatka jest sucha!
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ja lubię więcej pieprzu.
Czasami dodaję trochę soku z ogórków, świeżego ogórka, rzodkiewki..
Sałatkę należy odstawić na przynajmniej godzinę do lodówki aby sie "przgryzła"
Bona Apetita!
#ZjedzZapasy
Dziękuję za świetny artykuł! Naprawdę widać, że autor wkłada w niego serce i wiedzę. Pozdrawiam z podziwem!
OdpowiedzUsuńWprowadź produkt do koszyka,
Sprawdź nasze produkty,
Przejdź do strony, Kliknij tutaj, aby rozpocząć