Kiedy nie macie czasu a chcecie zjeść smaczny obiad polecam pasty!
Bardzo lubię ten zestaw i robię go bardzo często. Wystarczy ugotować "makaron", podsmażyć kilka składników i wymieszać. Nic prostszego.
składniki
"makaron" rigatoni lub penne rigate
4-5 grubszych plastrów wędzonego, surowego boczku
dwa ząbki czosnku w całości, obrane
2 -3 łyżki oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
ser typu parmezan
pieprz czarny
sól morska
przygotowanie
Gotujemy makaron nie 11 minut jak na opakowaniu tylko około 9.
W tym czasie na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy oliwę, wrzucamy czosnek i czekamy aż odda romat, zrumieni się, wyciągamy i wyrzucamy. Ugotowaną pastę dokładamy do boczku, podsmażamy, dodajemy posiekaną natkę, sól i pieprz. Na konieć posypujemy startym serem.
Ta, makaron, to najszybsze danie na świecie, Do tego zawsze pyszne.
OdpowiedzUsuńCo do czasu gotowania makaronu, to kierowałabym się bardziej włanymi upodobaniami. Moja mama na przykład za każdym razem twierdzi, że mogłabym dogotować makaron ;)
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
mamy i babcie to chyba juz tak mają z tym makaronem :D ja wolę al dente :D
UsuńWspaniała propozycja dania, skusiłabym się.
OdpowiedzUsuńSzybkie wykonanie i ładnie wygląda. Chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuń