Tak jak obiecałam, jest włosko, prosto i smacznie!
Pasta all' Isolana!
W orginale chyba powinno być Spaghetti... ja zazwyczaj używam
Farfalle, jednak zabrakło go w sklepie.....
Dlatego dziś Rigatoni!
Danie bardzoooo proste, kiedy nie macie zbyt wiele czasu a jesteście bardzo głodni, polecam!
Składniki dla 4 -5 osób
opakowanie rigatoni
4 ząbki posiekanego czosnku
pęczek natki pietruszki - posiekaj
oliwa z oliwek ok 125 ml
świeżo starty parmezan
pieprz
sól
Przygotowanie
Gotujemy pastę w osolonej wodzie al dente. Na patelni z oliwą podgrzewamy czosnek, uważamy, żeby nie przypalić, dodajemy natkę, podpiekamy około minuty, dodajemy ugotowany makaro, mieszamy, solimy i pieprzymy, podajemy z parmezanem.
Ot, danie w 5 minut!
Bona Apetita!
mniam :)
OdpowiedzUsuńomnomnomnom:-P
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńI jest smaczne! a takie proste :D
OdpowiedzUsuńOj uwielbiam takie, mniam!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na szybki obiadek:)
OdpowiedzUsuńNominacja do Liebster Blog Awards, pozdrawiam i zapraszam do zabawy http://to-tylko-blog.blog.pl/2014/02/05/nominacja-do-liebster-blog-awards/
OdpowiedzUsuń