sobota, 1 lutego 2014

Pasta all' Isolana!

Tak jak obiecałam, jest włosko, prosto i smacznie!
Pasta all' Isolana!
W orginale chyba powinno być Spaghetti... ja zazwyczaj używam 
Farfalle, jednak zabrakło go w sklepie.....
Dlatego dziś Rigatoni!
Danie bardzoooo proste, kiedy nie macie zbyt wiele czasu a jesteście bardzo głodni, polecam!
Pasta all' Isolana!

Składniki dla 4 -5 osób
 opakowanie rigatoni
4 ząbki posiekanego czosnku
pęczek natki pietruszki - posiekaj
oliwa z oliwek ok 125 ml
świeżo starty parmezan
pieprz
sól


Pasta all' Isolana!

Przygotowanie


Gotujemy pastę w osolonej wodzie al dente. Na patelni z oliwą podgrzewamy czosnek, uważamy, żeby nie przypalić, dodajemy natkę, podpiekamy około minuty, dodajemy ugotowany makaro, mieszamy, solimy i pieprzymy, podajemy z parmezanem.
Ot, danie w 5 minut!

Bona Apetita!

Pasta all' Isolana!




7 komentarzy :