Zazwyczaj robię jedną wielką taką pieczeń.. Pomyślałam jednak, dlaczego nie roladki???
W końcu robi się je szybciej i nabierają lepszego aromatu suszonych śliwek.
Składniki na 4 rolady
4 kawałki schabu o grubości 2 cm.
250 g suszonych śliwek
chrzan
sól
pieprz kolorowy świeżo zmielony
sos chrzanowy
chrzan - słoiczek
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka majonezu
Przygotowanie
Rozbijamy mięso, smarujemy je chrzanem, lekko solimy, wkładamy po 3-4 śliwki, zawijamy i obtaczamy w kolorywm pieprzu. Podsmażamy na patelni bez tłuszczu z każdej strony. Podlewamy wodą, dorzucamy resztę śliwek, możemy je później zmiksować razem z wywarem i zrobić sos śliwkowy który możemy wyjorzystać do burgerów.
Smażymy podlewając do miękkości.
Sos chrzanowy: mieszamy wszystkie składniki.
I gotowe!
Bona Apetita!
takie roladki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń