poniedziałek, 3 lutego 2014

Roladki wieprzowe ze śliwką i sosem chrzanowym

Zazwyczaj robię jedną wielką taką pieczeń.. Pomyślałam jednak, dlaczego nie roladki???
W końcu robi się je szybciej i nabierają lepszego aromatu suszonych śliwek.



Roladki wieprzowe ze śliwką i sosem chrzanowym


Składniki na 4 rolady

4 kawałki schabu o grubości 2 cm.
250 g suszonych śliwek
chrzan
sól
pieprz kolorowy świeżo zmielony

sos chrzanowy

chrzan - słoiczek
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka majonezu

Roladki wieprzowe ze śliwką i sosem chrzanowym


Przygotowanie

Rozbijamy mięso, smarujemy je chrzanem, lekko solimy, wkładamy po 3-4 śliwki, zawijamy i obtaczamy w kolorywm pieprzu. Podsmażamy na patelni bez tłuszczu z każdej strony. Podlewamy wodą, dorzucamy resztę śliwek, możemy je później zmiksować razem z wywarem i zrobić sos śliwkowy który możemy wyjorzystać do burgerów.
Smażymy podlewając do miękkości.

Sos chrzanowy: mieszamy wszystkie składniki.

I gotowe!

Bona Apetita!


1 komentarz :