środa, 2 kwietnia 2014

Pomidorowa "popitka"

Czasami, a nawet czesto lubię mieć jakąś zupę do popicia.... do popicia obiadu, taki dodatkowy dotatek :D
A ta jest bardzo, ale to bardzo do popicia!


lekka zupa pomidorowa


składniki

500 ml bulionu drobiowo - warzywnego
puszka krojonych pomidorów
mała cebula - posiekana w kostkę
łyzeczka oliwy z oliwek
odrobina ostrej papryki w proszku
trochę cukru do smaku
sól
ulubione zioła


Przygotowanie

Podgrzewamy bulion,  na patelni z oliwą podsmażamy cebulę, do cebuli dodajemy puszkę pomidorów, lekko odparowujemy i przekładamy do garnka z bulionem. Doprawiamy do smaku, dodajemy ulubione zioła, ale nie pzresadzajmy, w moim przypadku jest to natka pietruszki lub bazylia, zależy od dnia.
Mozesz też dodać trochę kwaśnej śmietany lub jogurtu.

Bona Apetita!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz