Mamy pełnię młodych warzyw! Uwielbiam wiosnę, wszystko budzi się do zycia i praie wszystko co się obudzi można zjeść!
Kocham rzodkiewkę i jej liście .. tak!
NAjlepsze są młode, w kształcie serca, starsze mają takie małe kolce, dlatego do sałatki trzeba wybrać te najmniejsze i najmłodsze ;) Odkryłam ostatni wspaniały ser burguitos de arias - hiszpański pasteryzowany ser, który doskonale się wpasował.
Ciekawi?
składniki
pęczek młodej rzodkiewki
garść posiekanych orzeszków pistacjowych
ser burguitos
przygotowanie
Wybieramy najładniejsze liście od rzodkiewki i 3-4 rzodkiewki. Dokłądnie płuczemy, odsączmy z nadmiaru wody ściereczką.
Liście urywamy na drobniejsze kawałki, rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy ser, możemy go zastąpić mozzarellą.
Pistacje siekamy nożem, wszystko mieszamy w misce i tuż przed podaniem polewamy winegretem.
Pycha do grilla, innych mięs a także jako osobne danie!
Bona Apetita!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz