piątek, 25 kwietnia 2014

Tost maślany z kozim serem i pesto sycylijskim

Na śniadanie, na kolację na głód!
Pyszne chrupiące, maślane grzanki z kozim serem i sycylijskim pesto!
Czego chcieć więcej?


ser kozi, pesto


składniki na jeden tost

chleb
ser kozi
łyżeczka - dwie masła
rukola
natka pietruszki


przygotowanie

Skibkę okroić ze skórek, włożyć na roztopione masło na małej patelni. Obsmażyć z obu stron do chrupkości, teraz ser kładziemy na tost, musi się trochę rozpuścić. Chleb układamy na rukoli, na wierzchu sera rozsmarowujemy pesto, posypujemy natką.

Bona Apetita!



1 komentarz :

  1. Mogłabym się zajadać w nieskończoność. To jest świeżość, to jest smak, to jest dobrze rozpoczęty dzień !


    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń