poniedziałek, 5 maja 2014

Białe szparagi zapiekane pod beszamelem z kozim serem

Szparagi, szparagi, szparagi!
Tylko je jeść i jeść i jeść!
A sezon na nie taki krótki...
A jest na nie tyle sposobów!
Przedstawiam Wam jeden z nich.... anielski i sielski ach! Rozpływają się w ustach <3


białe szparagi pod beszamelem z kozim serem



składniki

pęczek białych szparagów
kozi ser  - biedronkowy Palhais
koperek
sól
cukier

szparagi pod beszamelem, szparagi inaczej


przygotowanie

Szparagi obieramy, gotujemy w isolonej i posłodzonej wodzie około 10 - 15 minut po jej zagotowaniu.
Odcedzamy, wykładamy na żaroodporne naczynie, polewamy beszamelem i układamy plastry koziego sera. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 10 - 15 minut, aż ser ładnie się przyrumieni.

Niebo w gębie!
Bona Apetita!


1 komentarz :