A taki prosty fajny przepis na pyszne ziemniaki! Pyrlandia górą!
Uwielbiam pyrki w tej formie, doskonale komponują się z sadzonym jajem, szparagami, mizerią i maślanką. Podaję je również do mięs. Niebo w gębie!
Dobra, juz nic nie gadam, już podaję ;)
składniki
1 kg młodych ziemniaków
łyżka masła
sól
posiekany koperek
przygotowanie
Ziemnaiki ugotuj w łupinkach, bez dodatku soli do miękkości. Na patelni rozpuść masło, ziemnaiki, jeśli są większe przekrój na połówki, jeśli są malutkie, nie rób tego, będą smaczniejsze.
Podsmaż je na maśle, aż się przyrumienią, posól i dodaj koperek. Wymieszaj.
Bona Apetita!
W prostocie siła :) Uwielbiam tak podane ziemniaki :)
OdpowiedzUsuńjakie apetyczne!
OdpowiedzUsuńPyrki górą ! ha ha ha
OdpowiedzUsuńPycha. jestem ZA. Głosuję na pyrki wszystkimi kończynami !
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam ziemniaki. Nie wyobrażam sobie diety bez ziemniaków dlatego cieszę się, że ziemniaki tuczą to mit.
OdpowiedzUsuń