czwartek, 15 maja 2014

Maślane młode ziemniaki

A taki prosty fajny przepis na pyszne ziemniaki! Pyrlandia górą!
Uwielbiam pyrki w tej formie, doskonale komponują się z sadzonym jajem, szparagami, mizerią i maślanką. Podaję je również do mięs. Niebo w gębie!
Dobra, juz nic nie gadam, już podaję ;)


niebo w gębie


składniki

1 kg młodych ziemniaków
łyżka masła
sól
posiekany koperek


przygotowanie

Ziemnaiki ugotuj w łupinkach, bez dodatku soli do miękkości. Na patelni rozpuść masło, ziemnaiki, jeśli są większe przekrój na połówki, jeśli są malutkie, nie rób tego, będą smaczniejsze.
Podsmaż je na maśle, aż się przyrumienią,  posól i dodaj koperek. Wymieszaj.

Bona Apetita!

3 komentarze :

  1. W prostocie siła :) Uwielbiam tak podane ziemniaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyrki górą ! ha ha ha
    Pycha. jestem ZA. Głosuję na pyrki wszystkimi kończynami !

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń