wtorek, 27 maja 2014

Chłodnik ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Upał, upał i jeszcze raz upał! 
Nie wiecie co zjeść? 
Jak to co?
CHŁODNIK
Nie macie już na nie pomysłów?
Chcecie coś urozmaicić?
A to proszę bardzo!

chłodnik z łososiem



składniki
1L maślanki
250 g świeżego szpinaku
ząbek czosnku
1 mała posiekana cebulka
plastry wędzonego łososia
sok z limonki
zioła do przybrania
sól
pieprz
łyżeczka masła


propozycje na chłodnik


przygotowanie

Szpinak opłucz, posiekaj. Podsmaż na maśle posiekany czosnek z cebulką, dodaj szpinak, posól i smaż około 2-3 minut aż puści soki. Przełóż do miski, poczekaj aż przestygnie. Dodaj maślankę, dosmakuj solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Wstaw do lodówki na minimum dwie godziny.
Podawaj ze świeżą natką, koperkiem i łososiem skropionym limonką.
Bona Apetita!

inny chłodnik ze szpinakiem



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz