Upał, upał i jeszcze raz upał!
Nie wiecie co zjeść?
Jak to co?
CHŁODNIK
Nie macie już na nie pomysłów?
Chcecie coś urozmaicić?
A to proszę bardzo!
składniki
1L maślanki
250 g świeżego szpinaku
ząbek czosnku
1 mała posiekana cebulka
plastry wędzonego łososia
sok z limonki
zioła do przybrania
sól
pieprz
łyżeczka masła
przygotowanie
Szpinak opłucz, posiekaj. Podsmaż na maśle posiekany czosnek z cebulką, dodaj szpinak, posól i smaż około 2-3 minut aż puści soki. Przełóż do miski, poczekaj aż przestygnie. Dodaj maślankę, dosmakuj solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Wstaw do lodówki na minimum dwie godziny.
Podawaj ze świeżą natką, koperkiem i łososiem skropionym limonką.
Bona Apetita!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz