Nareszcie troche czasu i już Wam piszę o domowych burgerach ;)
Wszystko zrobione własnoręcznie, takie burgery to zdrowa i smaczna alternatywa.
Angażuje przy tym do zabawy dzieciaki, może właśnie przy doborze dodatków zachęcą się do jedzenia czegoś, czego nie lubią? Wyłóżcie na talerze wszystko co macie, szpinak w liściach, rukolę, sałaty, pomidory cebulę itd.i zobaczcie, może dzieciak skusi się na coś czego nie jadł do tej pory, w końcu to on gotuje ;)
składniki dobieracie sami, ja Wam podaję smaczny pomysł.
składniki
buły zrobiłam sama a znajdziecie je tu bułki do burgerów
kotlety to filety w panierce z sezamu
sos to sos tysiąca wysp
sałata rzymska
cebula w krążki
oliwki
szklarniowy ogórek
pecorino
Przygotowanie
Najlepsze są buły zaraz po upieczeniu. Jeśli jecie je później, albo na drugi dzień proponuję przekroić i podgrzać w piekarniku.
Weznętrzną strone smarujemy sosem, nakładamy ulubione dodatki, mięso. Skałdamy burgera i gotowe!
Bona Apetita!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz